Българският футболен съюз (БФС) се обърна с призив към клубовете да спазват наложените мерки на изолация по време на извънредното положение. От организацията уточниха, че изявлението идва като резултат от запитвания на отборите в първенството.

"Във връзка със запитвания от страна на професионални футболни клубове относно евентуалното възстановяване на тренировъчния процес в условията на извънредно положение на територията на Република България, Медицинската комисия на Българския футболен съюз препоръчва на всички клубове да продължат да спазват мерките и рестрикциите, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса и да съобразяват действията си с разпорежданията на държавните органи с цел ограничаване разпространението на COVID-19", пише в изявлението на сайта на БФС.

В понеделник организацията проведе среща, след която обяви два варианта за доиграване на шампионата, които включват начало на 1 или 23-24 май. За последно мачове се играха на 8 март, след което първенството беше прекратено временно за месец.

Междувременно срокът на ограничителните мерки срещу коронавируса до края на извънредното положение беше удължен до 12 април включително.

Дневник