Загубите на вода по довеждащия водопровод не спират и затова се налага да извършим сега ремонт и да не го отлагаме въпреки, че ще е в условията на пандемия. Изправени сме пред дилемата дали да пилеем природен ресурс или да спрем водата на потребителите за един ден и да ограничим изтичането й от язовир „Тича“. Това заяви управителят на ВиК – Шумен Илиян Илиев по повод предстоящото спиране на водоподаването към Шумен, Велики Преслав, П. Волов и Белокопитово за 24 часа в понеделник.

„Всички екипи на ВиК ще са на терен и ще участват в ремонта, защото има заваръчни операции, които предполагат по-честа смяна на хората, да не бъдат обгазени и да се спазват наложените мерки за отстояния един от друг“, каза още управителят на ВиК. Той допълни, че са използвали изминалата седмица, за да се подготвят за дейностите.“Надявам се да няма изненади, защото те винаги са възможни. За тези 24 часа ще гледаме максимално бързо да отстраним авариите, защото в тези часове влизат и дейностите по изпразване и пълнене на системата“, допълни Илиев.

Управителят на ВиК обясни, че ремонт ще се извършва на довеждащия водопровод преди РШ (ревизионна шахта) -Търговище, което ще засегне водоподаването и в този град. По думите му ремонтът на тръбата ще се прави в труднодостъпен район, в гората  като, за да се достигне до него екипите ще преминават през реката.

ШУМ.БГ