Градовете по цял свят налагат карантина на своите граждани, препоръчват да се спазва социална дистанция и да се излиза възможно най-малко. Разтревожени от ситуацията мнозина потърсиха разтуха в социалните мрежи и така се родиха не един и два фалшиви поста.

Такъв се оказа и слухът, че делфини плуват из каналите във Венеция. Не, няма такива. Нито пък в китайската провинция Юнан слонове са се напили с царевично вино.

Но все пак промените в ежедневния живот, предизвикани от коронавируса, се отразяват и на дивите животни. Въпрос на дни е животни, които обикновено обитават не градовете, а районите край тях, да плъзнат по улиците.

Точно това се е случило в японския град Нара, където петнисти елени скитат из улиците и подлезите.

В Сан Фелипе, Панама, пък еноти са излезли на плажа. А в Оукланд, Калифорния, диви пуйки съвсем спокойно се разхождат из училищен двор.

Испанският град Барселона също е засегнат от новите мерки и жителите му са забелязали появата на диви прасета по улиците, става ясно от Twitter.

По празните улици на полския град Закопане също се появиха елени, които за щастие, не са причинили никакви вреди.

В Тайланд може би ситуацията е най-впечатляваща, защото при липсата на туристи и хора, стотици маймуни са превзели улиците и дори се бият за храна, тъй като обикновено туристите ги хранят.

Днес.бг