Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев отчете, че в българския футбол продължава да няма обсъждане по темата за мерките в тежкото положение и за бъдещето на клубовете.

Думите му дойдоха в контекста на действията на клубовете в големите първенства, където се предприемат намаления на заплатите и се правят планове за запазване на структурите и за подпомагане на застрашените клубове.

"Левски" вече задейства процедурата за намаляване наполовина на заплатите на почти всички футболисти за времето, в което те не тренират.

"В четвъртък получих последователни обаждания по телефона от ФИФА и ECA (Европейската асоциация на клубовете), които независимо една от друга правят проучване сред европейските клубове какво е състоянието им и как виждат бъдещето на европейския футбол. У нас дискусия продължава да няма", написа Колев във "Фейсбук".

В публикацията си той описва мерките, взети в големите първенства. В Италия шампионът "Ювентус" се споразумя с футболистите си, а в Германия водещите отбори обявиха, че ще подкрепят останалите.

Дневник