Италианският спортен министър Винченцо Спадафора ще предложи забраната върху спортните събития да бъде удължена, след като страната не може да се справи с епидемията от коронавирус. Всички спортни събития в Италия бяха спрени през март, но Спадафора предлага спорт да няма и през април.

Броят на смъртните случаи вече надхвърли 10 хиляди, а страната е поставена под карантина.

"Да подновим футболното първенство и всички останали спортни събития е нереалистично. Още в понеделник ще предложа на правителството забраната да бъде удължена и спортни събития да няма през месец април", каза Спадафора в интервю пред вестник "Република".

Футболното първенство беше спряно на 9 март временно - за срок три седмици.

Спадафора добави, че ще допълни заповедта и със забрана за тренировки. Освен това правителството и спортното министерство ще задействат план за подпомагане на всички спортни организации в страната на стойност 400 милиона евро.

"След тази криза нищо няма да бъде същото", допълни Спадафора.

Клубовете в Италия вече спряха да тренират, а шампионът "Ювентус" обяви, че замразява заплатите на футболистите за срок четири месеца. Това е със съгласието на играчите, за да може "бианконерите" да се справят по-лесно с кризата и да гарантират плащания на останалите си служители от администрацията.

Дневник