Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. По-значителна ще е облачността над Източна България, но до сутринта и там ще намалее. Утре ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На места в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 2° до 7°, максималните – между 17° и 22°.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в южните райони ще превли. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

НИМХ