Висшата лига е изправена пред угрозата мачовете до края на сезона да не се изиграят заради мерките срещу пандемията от коронавирус, а това да доведе до загуба на стотици милиони от телевизионните права.

Това принуждава клубовете и ръководството на лигата да търсят необичаен подход. В момента се разглежда вариант за "изолиране" на отборите и довършване на първенството, пише "Индипендънт".

Идеята е през юни и юли отборите да бъдат събрани на своеобразни лагери в Централна Англия и Лондон. Според плана мачовете вероятно ще се играят на тренировъчни игрища без публика, но ще се излъчват по телевизията. Възможно е през юни и юли всеки ден да има поне по един двубой (до края на сезона остават 92 срещи).

Твърдението е, че този ход е обсъден през уикенда и събира все повече поддръжници.

Ако се стигне до осъществяването му, той ще се проведе при изключително строги мерки за сигурност. Отборите ще са отделени в хотели при постоянно тестване, тъй като дори един положителен резултат за коронавирус може да доведе до провал, пише изданието.

Усложнението идва от това, че изолирани ще трябва да бъдат и официалните лица - съдии, делегати и служители на телевизиите.

Дневник