Френската частна телевизия Canal+ е обявила, че няма да плати дължимата сума на Футболната лига на Франция (LFP) за излъчване на местното първенство. Сумата е 110 милиона евро и е дължима към 5 април.

В писмо, което беше публикувано от спортни ежедневник "Екип", президентът на Canal+ Максим Сада се обръща към Лигата и съобщава, че телевизията няма възможност да плати.

"Към момента телевизията няма възможността да плати бъдещите вноски към LFP, тъй като спирането на първенството се отразява на нашите приходи. Ние не можем да привличаме рекламодатели", обяснява Сада.

Президентът на телевизията добавя, че се наблюдава отлив на абонатите от 13 март, когато беше прекратено и първенството. Франция е сред най-засегнатите страни от пандемията от корнавируса.

Canal+ поделя правата за излъчване на Лига 1 и Лига 2 заедно с катарската телевизия BeIN Sport. Те платиха общо 762 милиона евро за периода 2016 - 2020 г.

От лигата веднага реагираха, като заявиха, че сумата е дължима. До момента са изиграни 28 от всички 38 кръга в първенството, или 73.5% от пълния брой мачове, които трябва да имат телевизионно излъчване.

LFP очаква и плащане от 42 милиона евро от BeIN Sport, но до момента катарската телевизия не е изразила своята позиция.

Дневник