Двете най-големи германски банки - "Дойче банк" (Deutsche Bank) и "Комерцбанк" (Commerzbank), ще влязат в спор на футболния терен, предава "Ройтерс". Причината е желанието на Дойче банк да стане спонсор на футболния клуб "Айнтрахт" (Франкфурт) и да увеличи присъствието си в спорта.

Слуховете, които започнаха да се разпространяват около Коледа, вече са реалност, като от банката потвърдиха, че преговарят.

"Не става въпрос само за спонсорство, а за цялостен регионален проект. Разговорите продължават и в момента", обяви говорител на банката.

Според "Ройтерс" те са на път да приключат скоро, а двама високопоставени източници са разкрили, че сделката е сигурна.7

Подобно партньорство обаче ще остави на втори план "Комерцбанк". Компанията е партньор на "Айнтрахт", като стадионът на клуба носи именно нейното име - "Комерцбанк арена". Банката подписа договор още през 2005 г. за срок от 10 години срещу 30 млн. евро, след което партньорството беше удължено.

Настоящият партньор на футболния клуб също няма намерения да се оттегля, като по-рано през годината изрази надежда да остане във футбола. Понастоящем обаче от "Комерцбанк" не коментират ситуацията.

Спорът между двете банки прилича на битката им от 2017 г., когато се водеха преговори за партньор на Германския футболен съюз (DFB). Тогава "Дойче банк" беше считан за фаворит, но в крайна сметка Комерцбанк стана партньор на футболния съюз.

През миналата година двете банки водеха преговори за сливане, които пропаднаха.

"Айнтрахт" заема 12-ото място в Бундеслигата. През миналия сезон клубът от Франкфурт завърши на седмото място в шампионата, а през 2018 г. триумфира с Купата на Германия.

Дневник