България и Абу Даби ще изградят хиподрум за конни състезания край Шумен. Това са се разбрали премиерът Бойко Борисов и престолонаследникът на емирството шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по време на телефонен разговор, съобщиха от правителствената пресслужба.

В началото на месеца Борисов присъства на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата поставиха въпроса за ново спортно съоръжение. Премиерът обеща, че ще се изгради републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.

Борисов и шейхът обсъдиха още ситуацията с разпространението на коронавируса и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването. Друг акцент в телефонния разговор между Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Новината за изграждането на хиподрума идва на фона на сериозните финансови мерки, които ще се предприемат за преодоляване на икономическата криза след края на пандемията с коронавируса. На територията на Обединените арабски емирства, където се намира и подсъдимият Васил Божков, все още не са отговорили на искането на прокуратурата за екстрадирането на бизнесмена с интереси в хазарта.

Дневник