Европейският футбол отново се събира, за да обсъди важни теми. В нов опит да намери решения днес УЕФА ще проведе разговор с представители на 55-те страни-членки на организацията.

Сред поставените теми на видеосрещата е съдбата на евротурнирите и първенствата през сезона, след като мачовете бяха спрени с цел да се ограничи разпространението на коронавируса. Обсъдени ще бъдат още въпроси, свързани с договорите на футболистите и евентуални промени по трансферния прозорец.

На предишната среща УЕФА взе решение да отложи европейското първенство за догодина, за да даде възможност за доиграването на националните шампионати. Организацията планираше сезонът да приключи до края на юни, но впоследствие идеята беше замразена.

Наскоро президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че разглежда три варианта за подновяване на мачовете в европейския футбол. Според словенеца решението трябва да е най-доброто за клубовете и първенствата.

"Има различни възможности за подновяване от май до края на юни. Ако не успеем да го направим, сезонът вероятно е загубен. Макар че има и предложение да завършим този сезон в началото на следващия, който да започне по-късно", каза Чеферин, който уточни, че краят на следващия сезон е обвързан с началото на европейското на 11 юни 2021 г.

Българският футболен съюз вече обяви, че ще работи за подновяване на първенството, като вариантите са шампионатът да започне на 1 или 23-24 май.

Каквито и решения да бъдат взети на срещата, те не се очаква да бъдат окончателни, тъй като предстоят седмици на несигурност заради ситуацията с коронавируса.

Дневник