Проверка и досъдебно производство са започнати срещу двама души, които не са спазили наложената им 14 -дневна карантина, съобщиха от полицията днес. 

Малко след 21 часа снощи в дежурната част на РУ- Нови пазар мъж подал сигнал, че е забелязал да се разхожда поставен под карантина 75-годишен негов съгражданин.  За 75-годишния жител на Нови пазар това е поредно нарушение. Два пъти е бил установяван да не спазва карантината при проверки от полицейски служители на посочения от него адрес, след сигнали подадени от негови съграждани. По случая от снощи се извършва проверка за извършено престъпление като материалите от нея ще бъдат докладвани на районната прокуратура в Шумен.

Вторият случай за нарушена карантина е от Велики Преслав. Там при проверки по адреси на поставени под карантина хора след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка служители на РУ-В.Преслав установили, че 29-годишна жена не спазва наложената й карантина и не била на декларирания от нея адрес. И за този случай е образувано досъдебно производство и е докладвано в РП- Шумен.

ШУМ.БГ