Отлагането на "Уимбълдън" заради пандемията от коронавирус няма да доведе до финансова катастрофа за тенис турнира, след като той е застрахован. Това съобщават "Таймс" и "Гардиън" в последните си броеве.

Сумата, срещу която надпреварата в Лондон е застрахована, е 100 милиона паунда.

"Ние сме истински късметлии, че имаме застраховка. Въпреки това не можем да разчитаме само на нея и имаме още доста разговори", коментира в четвъртък изпълнителният директор на "Ол Инглънд клъб" Ричард Люис.

"Уимбълдън" се е застраховал срещу пандемия и евентуални отлагания поради такива причини още през 2003 г.

Организаторите на надпреварата уточниха, че имат и излишък в своя бюджет, който може да бъде използван, за да покрие част от загубите. Според експерти липсата на мачове в "Ол Инглънд клъб" ще лиши организаторите от приходи от близо 300 милиона паунда.

Турнирът трябваше да се проведе за 134-и път, като до момента беше отлаган единствено заради двете световни войни. За последно това се случи през 1945 г.

"Тенис на трева може да се играе единствено през лятото, затова в момента мислим единствено за 2021 г. Турнирът ще бъде от 28 юни до 11 юли догодина. Сега е важно и да компенсираме хората, които ще бъдат засегнати от липсата на "Уимбълдън". Има много хора, които работят за нас", добави Люис.

Дневник