От Община Шумен информират гражданите, че в съботния ден ще се организира пропускателен режим за клиентите на общинския пазар. Заради струпването на хора и риска от разпространение на заразата с коронавирус ще се допускат само по определен брой клиенти, които трябва да са на безопасно разстояние един от друг при пазаруване.  Южната и северната страна на пазара ще бъдат ограничени със сигнални ленти, като входът ще е от южната, а изходът – от северната страна.

От общинската управа призовават гражданите да спазват указанията за физическа дистанция и да носят маски при пазаруване.

Паралелно с това инспектори от общината, служители на РЗИ и ОД на МВР ще извършват проверки, за да не се допускат посещения и събиране на хора в паркове, градини, алеи, детски, спортни площадки и съоръжения на закрити и открити обществени места.

От общината напомнят отново, че остават ограниченията за посещение на Шуменското плато. С решение на кризисния щаб по-рано днес през почивните дни тази събота и неделя (4 и 5 април) ще се извършват засилени съвместните проверки на служители от общината, ОД на МВР и РЗИ за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на заразата.

ШУМ.БГ