13 акта за установяване на административни нарушения, свързани с мерките за неразпространение на COVID-19, са съставени в Шуменско днес. За всеки от тях се предвижда глоба в размер на 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

В следобедните часове на 3 април служители на РУ-Нови пазар установили седмина нарушители на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването.

Малко след 14,30 часа на стария градски стадион на ул. “Оборище“ в Нови пазар полицаи хванали двама мъже, в чието присъствие с топка играели три деца. По-късно в градинка на ул. “Дунав“ в града униформените установили и петима  младежи, които седели на една от пейките и си говорели. 

И в гр.  Шумен днес има нарушения на заповедта на министъра, като са съставени шест акта на жители на града. Един акт бил написан на бул. “Славянски“, един в междублоково пространство на бул. “Мадара“ и четири - на детската площадка зад ДКЦ-I.

Припомняме, че вчера в Шумен бе написан първият подобен акт в областта. Така  броят на санкционираните става общо 14. 

Днес е образувано и едно досъдебно производство, след като при извършена проверка на адрес във Върбица било установено, че 58-годишна жена не спазва наложената й карантина. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Шумен.

ШУМ.БГ