Продажбите на алкохол са достигнали рекордни нива в затворения заради карантината епицентър на коронавируса в САЩ Ню Йорк, предава AFP. Там магазините за алкохол, наред с аптеките и супермаркетите, по-рано бяха определени за "жизнено важни" и не бяха затворени, както се случи с всички ресторанти, кафенета и магазини.

Даниел Толмън от една от винарните в Манхатан споделя, че продажбите в магазина му надхвърлят тройно обичайните за това време на годината, като според него това се дължи на затварянето на заведенията и отменянето на спортните събития.
 

Подобни неща предизвикват реакция у хората, смята той, и това ги кара да се замислят, че ситуацията е много сериозна, което явно ги предизвиква да се успокоят на по чашка у дома, пише "Фокус",

Службите, отговарящи за регулациите върху спиртните напитки в Ню Йорк потвърдиха, че продажбите действително са се увеличили, макар да отказаха да дадат конкретни цифри.

"Много хора пийват вино докато си хапват и мисля, че това е по-скоро навик", твърди Стефан Калогридис, ръководител на службата. Според него губернаторът е взел правилното решение като е оставил магазините за алкохол отворени.

Тъй като баровете и ресторантите са затворени, повечето хора избират да си пийнат у дома и дори да посетят "онлайн" клуб или дискотека, които станаха особено популярни в социалните мрежи.

Но един от собствениците на магазини, който пожела да остане анонимен, изрази загрижеността си за хората - според него, въпреки че бизнесът му осъществява много продажби, това показва, че те са стресирани.

Днес.бг