Mitsubishi Motors Corporation, която произвежда автомобили от 1917, е японски производител на автомобили. Корпорацията е била основана като част от Mitsubishi Heavy Industries през 1970, докато производството на автомобили е било организирано по-рано – първият автомобил е построен през 1917г. Седалището на компанията е в Шиба, Минато, Япония. Съвременният асортимент на предприятието се състои от кросоувъри, джипове, пикапи и хечбекове.

Технически особености на автомобилите Mitsubishi

Производителят оборудва автомобилите си с бензинови двигатели с висока икономичност на гориво и дори предлага плъг-ин хибридни версии на своя бестселър, кросоувъра Outlander с 5 врати и задвижване на всички колела, наречен PHEV.  Той има 2,4-литров редови 4-цилиндров бензинов двигател DOHC MIVEC  и 2 електрически мотора i-MiEV с 60 kW мощност всеки. Пробегът му само на ток е 52.3 км. Тази технология позволява пестене на гориво и намаляване на CО2 емисиите.  Моделът PHEV ускорява до 100 км/ч за 10,5 секунди, докато консумацията му на гориво е 2 литра на 100 км. Максималната скорост на кросоувъра е 170 км/ч, а максималният задвижващ момент – 211 Nm.

Компанията си е създала име в състезанията, благодарение на моделите Lancer Evolution и Pajero. През годините, тези състезателни автомобили със задвижване на всички колела, са печелили в Световния рали шампионат (WRC) и Рали Дакар. Компанията обръща много внимание на безопасността и комфорта на клиентите си. Така, шестото поколение на хечбека с 5 врати Mirage 5 е оборудвано с многобройни системи като дневни светлини, системи за стабилност и контрол на теглителната сила, антиблокираща спирачна система с електронно разпределение на спирачната сила, спирачен асистент, два предни, странични еърбези и еърбези тип завеса, както и други. Всички версии на този модел са оборудвани с 1,2-литрови редови 3-цилиндрови двигатели MIVEC, които подсигуряват тяхната пъргавост и добра реакция. Могат да ускоряват до 100 км/ч за 12 секунди и да развият скорост от 180 км/ч.

Независимо дали вашето Mitsubishi е старо или чисто ново, нашият онлайн магазин има всичко нужно за ремонта и обслужването му.

Посетете EuAvtochasti.bg и поръчайте евтини автомобилни части като спирачни накладки, въздушни филтри, пера за чистачки и още. Ние редовно провеждаме промоции, които ви помагат да спестите при покупка на части. Правете онлайн поръчки и ще получавате всичко нужно на изгодни цени и в най-кратки срокове.

Научете повече  на www.EuAvtochasti.bg.