От утре до Великден - 23 април, започва изплащане на пенсиите. Основното място, където се редят пенсионерите, е "Български пощи".
 

От дружеството ще обслужват приоритетно пенсионерите от началото на работното време до 12 часа заради извънредното заради коронавируса.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон.

На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително.

Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40 лв. на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително. За великденските добавки тази година правителството отпусна почти 50 млн. лв.

Във връзка с предстоящия пенсионен период от 07.04.2020 г. до 23.04.2020 г. и с цел опазване на здравето както на клиентите, така и на служителите на дружеството ръководството на "Български пощи" уведомява, че трябва стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция.

Призовават се пенсионерите да се спазва наложения ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии. Пенсионерите на опашката трябва да носят маски и ръкавици и да спазват безопасно разстояние един от друг - около 2 метра.

Банките също се съобразяват с извънредното положение при изплащане на пенсии, в много банки се създава специална организация във филиалите на банките и ще обслужват пенсионерите с приоритет.

За целта всеки пенсионер трябва да провери в какъв времеви график ще работи приоритетно неговата банка.

Въведената организация не важи за клиенти на банката, получаващи пенсия по дебитна карта.

Дир.бг