Как живеят професионалните спортисти по време на социална изолация, когато трудно могат да тренират по начина, по който са свикнали? Григор Димитров разказа за своето всекидневие.

Българският тенисист е в Калифорния, където беше пристигнал за участие в отменения по-късно Индиън Уелс.

"Дните бяха доста еднообразни, но за да съм честен - аз съм в добро настроение. Имах нужда от приспособяване, но мисля, че е добре да се отпуснеш, да оставиш брадата да порасне или каквото искаш да направиш", заяви Димитров пред АТП.

"Тенисистите сме хора на навика, така че все още подреждам деня си. Лягам навреме, ставам рано и съм продуктивен сутринта. Има причина някои от големите умове на нашето време да стават рано. Мисля, че добрата организация е необходима за мислите. Също така да си мием ръцете възможно най-много. Аз съм маниак що се отнася до прането и го правя по два пъти на ден", продължи българинът.

Той посочи, че е късметлия, защото има всекидневен достъп до малък фитнес на мястото, където е. "Има малко баскетболно игрище, на което мога да потичам или да се разходя. Поддържането на физическата ми форма всеки ден е ключово. Винаги може да се намери начин човек да тренира, дори и вкъщи. Не е лесно, но говори много за собствения ти характер и ти помага да научиш повече за себе си".

Димитров добави, че и храната е важна, но призна, че си позволява да яде неща, които не би ял по време на състезателния сезон. "Напоследък станах много добър в шоколадовите бисквитки".

Изолацията и спирането на спортната дейност имат и положителна страна, като дават възможност на състезателите да отделят време за близките си. "С жертвите, които правим като спортисти, понякога е трудно да бъдем най-добрите приятели, които искате да бъдете спрямо обичаните хора. Сега има възможност да се свържем и наистина просто да слушаме".

Свободното време му позволява и да мисли за бъдещето и за времето след тениса. "Сега можеш да свалиш защитата и да освободиш съзнанието си. Навсякъде имам бележници в случай, че в главата ми се появи мисъл или идея, която по-късно да споделя с агентите или семейството ми."

Тенисистът заяви, че след няколко седмици започва курс в "Харвард бизнес скул". "Това е нещо, което винаги съм искал да направя. Обичах училището, но нямах възможност да продължа. Сега имам времето да направя нещо ново и различно".

Димитров обяви, че е дарил респиратори за болницата в Хасково и посочи, че това го кара да се чувства жив. Той заяви и намерение да продължи да помага.

Дневник