Защитникът на "Лудогорец" Козмин Моци се оказа в центъра на полемика заради изказване, свързано с намаляването на заплатите в клуба.

Преди дни шампионите обявиха антикризисни мерки. Като част от тях възнагражденията на играчите бяха намалени с 30%.

"Не ми изглежда нормално да се намаляват заплатите. Каква вина имат футболистите, че не могат да тренират и да играят. Знам, че за клубовете е трудно, защото спонсорите си тръгват. Трябва да има споразумение и разговори", е цитиран румънецът да казва пред сайта "Фанатик" в родината си в материал, насочен конкретно към мерките в "Лудогорец".

Българският футболен шампион реагира бързо и публикува изказване на Моци. Бранителят посочва, че думите му не са преведени и цитирани точно.

"В края на месец март говорих за румънска агенция и коментирах проблем, който касае футболистите от местната футболна лига. Никога не е ставало въпрос за "Лудогорец". В България са превели много грешно това мое изказване. То по никакъв начин не трябва да се свързва с настоящия ми отбор", посочи Моци, чието име беше дадено през 2015 г. на първата новопостроена трибуна на стадиона в Разград.

Дневник