Общият брой съставени актове в област Шумен днес до момента е 22. В Шумен са установени 8 нарушители, петима са в Нови пазар и 9 в село Тодор Икономово. Това съобщиха от ОДМВР в Шумен.

Девет акта за нарушения по Закона за здравето са съставили полицейски служители в село Тодор Икономово в ранния следобед днес. Проверките са извършени от четири полицейски екипа на РУ- Каолиново, които са били на обход за проверка на карантинирани лица. В централната част на селото униформените забелязали на местата за отдих групички хора, които седели по пейки и разговаряли. На деветимата местни жители, нарушили забраната на здравния министър по време на въведеното извънредно положение за посещение на паркове, градинки и съоръжения на открити и закрити обществени места са съставени актове за установени административни нарушения. Най-възрастният е на 69 години, а най-младият е 39-годишен.

До момента полицейските служители са проверили и 80 жители в община Каолиново, които са поставени под карантина, но нарушения не са установени.

През последното денонощие от контролно-пропускателните пунктове на входовете  и изходите на Шумен върнатите са 85, които не са имали основателна причина да посетят областния град.

ШУМ.БГ