Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо се замеси в скандал, след като наруши забраната за организиране на тренировки в условията на пандемията от коронавирус COVID-19. Португалецът беше заснет в парк в Лондон с един от своите футболисти Танги Ндомбеле.

Това нарушава мерките за социална изолация и забрана за тренировки, когато футболното първенство и всички други спортни прояви са спрени.

Освен Моуриньо и рекордната покупка на "шпорите" в същия парк в града са били още Давинсон Санчес и Райън Сесеньон, съобщава BBC. Още един от играчите Серж Орие пък публикува в социалните мрежи как тича сред други хора.

"Съгласен съм, че моите действия не кореспондират с протокола, който правителството прие. Знам, че трябва да съм в контакт единствено с хората, с които живея", извини се Моуриньо.

Действията на мениджъра и играчите бяха разкритикувани от ръководството на "Тотнъм", което припомни на служителите си, че трябва да следват правилата. По темата коментар направи и кметът на Лондон Шадик Хан. "Моуриньо и неговите футболисти трябва да са пример за хората в тези времена", каза той.

"Всеки трябва да разбере, че проблемът е много по-голям. Футболистите са пример за хиляди деца и как ще правим сега, ако те си кажат, че могат да излязат да потичат в парка", добави кметът на Лондон.

Заразените с COVID-19 във Великобритания са повече от 55 хиляди души, като има над 6000 смъртни случая. В интензивно отделение остава и британският премиер Борис Джонсън.

В България също се появи информация, че футболистите на ЦСКА провеждат тренировъчни занимания въпреки изричната забрана.

Дневник