Региоланите здравнии инспекции (РЗИ) в София и Пловдив не са установили нарушение на забраните за организиране на тренирвки от футболните клубове в условията на пандемия от коронавирус COVID-19. Повод за проверките се превърнаха кадри как играчи на ЦСКА тренират пред погледа на наставника Милош Крушчич.

Във вторник бяха разпространени кадри от базата в Панчарево на шестима играчи на червените с Крушчич. От клуба окачествиха кадрите като "папарашки" и отказаха да ги коментират.

"Отборът няма тренировки. Когато беше обявено извънредното положение ни бяха изготвени индивидуални програми. Останах изненадан от кадрите. Отборът на ЦСКА не тренира. Ако това наистина е от вчера, може би играчите са искали да тренират индивидуално и са се струпали на едно място случайно. Грозно е това, точно в тази ситуация. Целта е да се очерни отбора и всичко е целенасочено", коментира Занев пред Канал 3.

Темата стигна и до премиера Бойко Борисов предложи клубовете да бъдат глобени, ако тренират.

"Не съм чул за футболните клубове да тренират, но ако е така РЗИ-тата трябва да ги глобят", отговори Борисов.

Региналната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив веднага направи проверка, заради сигнал че футболните клубове в града тренират. Подобно нарушение обаче не беше открито.

Дневник