Заплатите на футболистите и треньорския щаб на "Реал" (Мадрид) ще бъдат намалени, обяви клубът. Играчите са се съгласили, за да защитят останалите служители.

Заради пандемията от коронавирус мачове в Испания няма и до момента няма решение за подновяването на първенството. Клубовете могат да загубят десетки милиони, ако не успеят да изиграят двубоите от сезона.

В съобщението на "Реал" се посочва, че заплатите ще бъдат свити с 10-20%. Точната сума ще се определи според развоя на събитията в следващите седмици. Според "Марка" 10% биха спестили на клуба около 50 млн. евро.

"Решението, взето от футболисти, треньори и служители, предотвратява вземането на тежки мерки, които ще засегнат други работещи в клуба", се казва в изявлението.

Първоначално "Реал" вървеше по план, в който свиване на заплатите не беше залегнало. Впоследствие се стигна до обрат и разговори с футболисти.

Други клубове в Испания, сред които "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид), вече намалиха заплатите. Играчите на каталунците ще получават 70% по-ниски възнаграждения за времето, в което няма футбол.

Дневник