Отменя се забраната за работа на вендинг автоматите за кафе, напитки и пакетирани стоки в Шумен. Решението е взето днес на работно съвещание на

Общинския кризисен щаб, съобщиха от пресцентъра на кметството. 
Забраната бе въведена на 23 март след първия случай на коронавирус в Шумен.

Отмяната е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, според която трябва да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение

По време на заседанието Любомир Христов е съобщил, че е имал среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за Цветница и Великден. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите“, заявил кметът, като призовал шуменци да си останат вкъщи и да преживеят радостта от светлите празници у дома.

Взето е решение също така след консултация с представители на църквата да бъде издадена специална заповед на кмета на общината, в която да бъдат ясно разписани редът  и организацията на движението около и вътре в храмовете.

На заседанието на Щаба са присъствали също директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим, директорът на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова, директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов, зам.-кметът по здравеопазване и социална политика в общината д-р Светлана Маркова и областният управител Стефан Желев.

ШУМ.БГ