За посрещането на миряните в храма "Свето Вознесение" по Цветница и Великден е съставен план, както във всички църкви, за вземане на мерки дадени от Св. Синод и местната администрация, каза за ШУМ.БГ архиерейският наместник отец Димитър.

За да се запази живота и здравето на всички отец Димитър разказа, че в двора на църквата ще се изнесе маса при необходимост и повече и там ще се продават свещички, за да се избегне струпването на хора. Изисква се вярващите да бъдат с маски и да си осигурят дезинфектанти, като служителите вече разполагат с такива. Извършва се и дезинфекция на храма. Осигурени са и двата входа на двора и църквата за еднопосочно влизане и излизане от храма.

“Вътре в храма ще отслужим богослужението и тези от вярващите, които искат да влязат да запалят свещ трябва да са на достатъчно разстояние един от друг. Църквата е с площ 450 кв.м. и дава тази възможност. Най-вече тя ще бъде отворена през целия ден и който, когато прецени може да я посети”, каза отец Димитър.

Той вярва, че с Божията помощ, с благословия и подкрепа, със спазване на мерките ще посрещнем с духовна радост Цветница и Възкресение Христово. „Вярвам, че кризата ще бъде преодоляна и бързо ще се завърнем към ежедневния си начин на живот в молитва към Бога в храма“, каза още той.

ШУМ.БГ