Ръководството на "Барселона" е платило почти 1 милион евро на компания да манипилира общественото мнение и да поддържа добрия имидж на президента Хосеп Мария Бартомеу. Външен одит на Price Waterhouse Coopers (PWC) доказва сделката, за която медиите в Испания съобщиха през февруари.

Според доклада, който още не е завършил, сделката е изключително притеснителна. Каталунският вестник "Спорт" публикува четири заключения от доклада. Според PWC сделката на "Барселона" с компанията i3 Ventures е близо девет пъти по-висока от обичайното.

Компании в тази сфера подписват договори за консултантски услуги за суми в размер 120-150 хиляди евро. Договорът с "Барселона" обаче е за 980 хиляди евро.

Общата сума е била преведена на няколко вноски от по 198 хиляди евро. Това е правено с цел да се избегне гласуване от Контролната комисия, която проверява всички сделки над 200 хиляди евро.

Това е втори трус в "Барселона" в рамките на няколко дни, след като шестима от членовете на Борда на директорите напуснаха клуба, несъгласни с политиката на Бартомеу.

През годината президентът на каталунците влезе и в конфликт с играчите, последната част от който беше около намаляването на заплатите на първия отбор.

Дневник