Легендарният футболист и мениджър на "Ливърпул" Кени Далглиш е изписан от болница, където беше приет в средата на седмицата заради положителен резултат за коронавирус COVID-19. Шотландецът прекара четири дни в лечебното заведение, въпреки че не е проявил никакви симптоми.

Състоянието на 69-годишният Далглиш обаче е изисквало лечение с интравенозни антибиотици.

"Хората вероятно мислят, че само заради моето име получавам най-добрата грижа. Истината е, че всеки човек в болницата е третиран по най-добрия начин от служителите на Националната здравна служба", коментира Далглиш пред "Сънди поуст". "Ние сме истински щастливци, че имаме такива здравни работници, които работят неуморно".

Далглиш е сред най-ярките фигури в английския футбол. Той печели осем титли с "Ливърпул" като играч и мениджър, както и три пъти Купата на европейските шампиони. Шотландецът е начело на тима по време на трагедията "Хилзбъро" през 1989 г., когато 96 души загиват на мач с "Шефилд".

През 2017 г. Стогодишната трибуна на стадион "Анфийлд" беше преименувана в чест на шотландеца. Той получи и титлата сър през 2018 г. заради приноса си в спорта и благотворителната си дейност.

Дневник