"Дължа живота си на лекарите. Не мога да им благодаря достатъчно" - това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Той е в болница от дни, след като бе диагностициран с коронавирус и състоянието му се влоши. Джонсън благодари на медиците от лондонската болница "Свети Тома", където продължава възстановяването му, след като прекара три денонощия в интензивното отделение. Благодарността към медиците бе първото изявление на Джонсън, откакто постъпи в болничното заведение във вторник.

Политическият кореспондент на Би Би Си Бен Райт съобщи, че от "Даунинг Стрийт" не желаят да спекулират с това кога премиерът ще бъде изписан и ще се завърне на бюрото си.

Министър-председателят трябва да си почива и да се възстанови в следващите седмици, а външният министър на Великобритания Доминик Рааб ще продължи да го замества.

В неделя числата показват, че се очаква броят на жертвите на коронавируса на Острова да надхвърли 10 000 души, съобщава Би Би Си.

Министрите от кабинета на Джонсън продължават да призовават гражданите да останат у дома и на Великден - въпреки празника и пролетното време.

Клуб Z