През почивните дни огнеборци гасиха пожари в два сайванта, станали в с. Пет могили и с. Александрово и барака в с. Браничево. Каолиновските огнеборци заварили след подаден сигнал за пожар да гори сайвант на ул .“Васил Левски“ в село Пет могили, при който са унищожени 15 бали фураж и 12 кв.м. покривна конструкция. Причина за пожара – небрежност при боравене с открит огън.

В с. Александрово смядовските огнеборци гасили също пожар в сайвант на къща, унищожил голям брой  бали със слама и 80 кв. м. от покривната конструкция, а при пожар в барака в село Браничево са унищожени 50 бали фураж, 50 кв.м покривна конструкция и дървени греди, като причината отново е небрежност при боравене с открит огън.

Огнеборците са излизали многократно през почивните дни да  гасят сухи треви, храсти и сметище. Ликвидирани са пожари в кв. “Тракия“ зад ЗИЕНО на площ от  близо 5 000 кв. м. Пожар беше потушен в сухи треви по пътя за местността „Станата“ в Нови пазар, в землището на село Сечище. Той е тръгнал след небрежност при боравене с открит огън. Заради трудно достъпния терен и силния вятър към новопазарските огнеборци се е включил и шуменски екип и служители на ТП „Държавно горско стопанство“- Нови пазар. Пожарогасенето е било на площ от 18 000 кв.м. При пожар в широколистна гора край село Салманово, обхванал  около 19 000 кв. м.  паднала листна маса огнеборците повикали за помощ екип на СИДП.

ШУМ.БГ