Английската футболна асоциация (ФА) е готова да подаде ръка в опита на Висшата лига да доиграе сезона. От ФА са предложили националния стадион "Уембли" като място, където да се проведат оставащите мачове от първенството, съобщи "Таймс", като се позовава на свой източник.

Според информацията "Уембли" може да приема по няколко мача на ден, като така се ограничи движението и пътуването на отборите. Това ще бъде възможно след отслабване на мерките, а двубоите най-вероятно ще се играят без публика.

"Когато знаем колко ще продължи карантината и какви са механизмите за излизане от нея, тогава ще преценим възможните опции", казва източникът на "Таймс".

Националният футболен център "Сейнт Джордж" също влиза в предложението на ФА, като комплексът може да бъде използван за подготовка на отборите. Той има хотелска част с 228 стаи, както и 13 футболни игрища, а четири от тях са осветени.

Футболът в Англия е спрян от 13 март като част от мерките срещу разпространението на коронавируса. Оттогава ръководството на Висшата лига проучва варианти за доиграване на мачовете, но приоритет пред него е гарантиране на безопасността на играчи, служители, официални лица и др.

Дневник