С противопожарния автомобил на ДЛС-Паламара ще бъдат дезинфекцирани площите около всички административни и търговски обекти във Венец до края на извънредното положението. Решението е на директора на ДЛС-Паламара инж. Севен Башлъ и е съгласувано с кмета на общината Нехрибан Ахмедова, съобщиха от пресслужбата на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

"Видях, че общински служители се опитват да обработят различни обекти с гръбни пръскачи, но работата е много и с техниката, с която разполага кметството, се получава трудно. Предложих на г-жа Ахмедова да помогнем и през почивните дни успяхме да дезинфекцираме всички прилежащи площи и паркинги около сградите на общината, служба Социално подпомагане, хранителните магазини, бензиностанцията, офиса на Общинска служба земеделие и административната сграда на ДЛС-Паламара", заяви инж. Севен Башлъ.

Той обясни, че резервоарът на автомобила събира 500 литра, а за да се обработят всички обекти са използвани 1 000 литра дезинфектант, закупен от кметството. 

"Ще извършваме обработката през почивните дни, за да не пречим на работата на институциите. Имаме готовност да се включим и в други инициативи, като целта ни е да защитим живота и здравето на всички хора от общината",  категоричен е инж. Башлъ.

ШУМ.БГ