“Над 100 деца от цялата страна вече изпратиха до Североизточното държавно предприятие свои творби за инициативата „Моят разказ за гората“. По-голямата част от малчуганите са предпочели да нарисуват любимите си животни, дървета и цветя, но не липсват и такива, които са съчинили стихотворения и разкази или пък са направили снимки на красиви кътчета от страната ни, разказаха от СИДП.

Сред получените творбите  днес в СИДП пристигна  и електронна  книга, създадена от четвъртокласници при СУ „Никола Йонков Вапцаров“ от град Петрич. В нея са включени произведенията на учениците - рисунки, снимки, есета, стихотворения, гатанки и цитати. Тя е придружена с писмо, в което преподавателите благодарят за прекрасната инициатива и за възможността, чрез детското творчество всеки да се докосне до вълшебния свят на гората.

От СИДП напомниха, че заради отменената Седмица на гората бе отправено предизвикателство към всички малки и големи деца да пишат, да рисуват, да творят и да радват всички със свои произведения за гората. Историите, разказите, стиховете, есетата или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеете се изпращат до 30 април на електронен адрес t.dimitrova@dpshumen.bg. 

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на СИДП, ПП "Шуменско плато" и ИАГ.

ШУМ.БГ