Гран при на Австрия може да бъде първият старт за сезона във Формула 1. Промотърите на надпреварата в Шпилберг работят по план за състезание без публика. По програма Гран при на Австрия е на 5 юли и е 11-и кръг за сезона.

До момента бяха отложени първите 9 състезания, а 10-ият кръг за сезона е Гран при на Франция (28 юни). Извънредното положение в страната вече беше удължено до 11 май, а президентът Еманюел Макрон обяви, че масови прояви няма да има поне до средата на юли.

Организаторите на Гран при на Австрия обявиха, че са готови да проведат състезание без публика. Ръководителите на туризма в област Щирия също работят по план за надпревара на 5 юли.

Австрия обяви, че още от тази седмица започва да разхлабва режима за ограничаване движението на хора и отваря малките магазини и открити кафенета.

Ръководителите на спорта от "Либъртия медия" вече обявиха, че плановете им са за начало на сезона най-рано през юли без публика. Спортният директор Рос Браун обясни, че стартирането на шампионата би било безсмислено, ако не се гарантира безопасността.

"Бихме могли да го направим в затворена среда, в която отборите идват с чартърни полети, придвижваме ги до пистата, уверяваме се, че всеки е тестван, здрав и няма риск за никого, и провеждаме състезания без зрители. Този вариант не е перфектен, но е по-добър, отколкото въобще да няма състезания", каза Браун.

Дневник