Баскетболното първенство приключва без шампион. Решението беше взето след дистанционно заседание на Управителния съвет на българската федерация.

Мачовете от първенството бяха спрени преди месец с въвеждането на извънредното положение заради разпространението на коронавируса. При прекъсването на сезон начело беше шампионът "Балкан", който беше крачка пред "Левски Лукойл".

В обсъждането се включиха всички членове на ръководството на федерацията. Девет одобриха идеята за обявяване на края на сезона, а един се въздържа.

"Единодушно беше решено да не бъде определено крайно класиране, шампион, медалисти и изпадащ на НБЛ за сезон 2019-20 г. Членовете на Управителния съвет утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ за сезон 2018-19 г.", обявиха от федерацията.

Ще се търси възможност за продължаване на А група при жените и мъжете. Първенствата за подрастващи ще бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява, допълват от федерацията.

Дневник