Треньорът на "Барселона" Енрике Сетиен е резервиран към плановете за доиграване на сезона в испанското първенство. Специалистът не вижда как ще се проведат всички оставащи мачове от шампионата заради усложнената ситуация с пандемията от коронавирус.

"Всеки иска да бъде готов за подновяването на сезона, но това няма да се случи преди здравните власти да гарантират безопасността на играчите и феновете. Четох протокола и не съм сигурен дали той може да бъде изпълнен както е написан. Това няма да проработи и е много трудно чисто логистично", каза Сетиен пред RAC1.

Заради пандемията испанското първенство беше спряно на 10 март. Преди седмица президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обяви три варианти за подновяване на сезона - 29 май, 7 юни или 28 юни, като двубоите най-вероятно ще се играят без публика.

Той уточни, че клубовете ще претърпят загуби на обща стойност 1 милиард евро, ако не се доиграят оставащите 11 кръга.

Полузащитникът на "Барселона" Серхио Бускетс също плановете като трудноизпълними. "Можем пак да започнем да тренираме, но ще стане много сложно, когато подновят първенството и започнем отново да пътуваме. Чух, че искат да завършим за няколко месеца, а това е твърде много и е неизпълнимо. Ще има твърде много проблеми".

Дневник