Националната баскетболна лига (НБА) няма план как да доиграе оставащите мачове от сезона. Това заяви комисионерът на лигата Адам Силвър, който не даде категорични отговори за бъдещето.

"Не сме в състояние да вземаме никакви решения и не е ясно кога ще можем. В този момент все още има твърде много несигурност, за да кажем как точно ще продължим напред", каза Силвър.

Мачове от НБА не се играят от 11 март след първата положителна проба за коронавирус на Руди Губер от "Юта джаз". САЩ се превърна в най-големия център на заразата с над 700 хиляди случая, като в страната са загинали 37 хиляди.

Силвър допълни, че провеждането на мачове без публика е сред вариантите за доиграване на сезона.

Междувременно от лигата постигнаха споразумение с асоциацията на баскетболистите за намаляване на заплатите на състезателите с 25%, считано от 15 май. Сделката предвижда поетапно понижение на възнагражденията в случай, че останалата част от сезона не може да се доиграе.

При подновяване на първенството играчите ще получат част от удържаните пари, като изплатената сума ще бъде пропорционална на изиграните двубои. Намаляването на заплатите ще продължи през първите два месеца от следващия сезон, съобщава ESPN.

Дневник