Софтуерната компания "Майкрософт" става официален партньор на Националната баскетболна асоциация (НБА), съобщиха двете страни. Договорът, според който "Майкрософт" ще бъде официален технологичен, лаптоп и клауд партньор, влиза в сила от сезон 2020-21.

Освен това технологичната компания съобщи, че ще използва изкуствен интелект, с който да предостави на фенове, играчи и телевизионни партньори съвсем различно и ново преживяване.

"Много сме развълнувани, че ще работим с НБА, като официален партньор. Целта е заедно да достигнем до нови измерения. Да предложим на феновете много по-различно и най-вечер персонализирано съдържание", коментира Сатия Надела, изпълнителен директор на "Майкрософт".

Чрез изкуствен интелект ще бъдат проучени всички профили в социалните мрежи, свързани с Лигата (на НБА, отбори и играчи), които имат над 1.8 млрд. последователи. Това ще помогне на "Майкрософт" да предлага специално съдържание на всеки фен.

Компанията добавя, че ще има нововъведения и богати статистиески данни и за телевизионните оператори, които излъчват срещите от НБА.

"Това партньорство има за цел да разшири още повече обхвата на НБА. Да създадем съдържание, което позволява на феновете в залите и тези, които ни гледат от цял свят да бъдат още по-свързани с играта", каза комисионерът на НБА Адам Силвър.

Дневник