Оптимистичният вариант пред българския футбол е мачовете от първенството да се подновят през юни. Това смята вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

"Държим постоянна връзка с щаба и чакаме да се вдигне извънредното положение. Ще започнем при първия възможен момент. Утре (в четвъртък) ще има повече информация, има заседание на Изпълкома на УЕФА, след което се очаква да имаме повече яснота, и то по отношение на датите за приключване на първенствата, за европейските клубни турнири", заяви той в "Пред банята".

По думите му БФС работи по всякакви варианти и се стреми да взима най-добрите примери от Европа.

Българското първенство спря на 13 март два кръга преди края на редовния сезон. "Най-лошият вариант, който сме обсъждали, е да се доиграят само тези два кръга от редовния сезон, да няма плейофи и да се изиграят полуфиналите и финалът за Купата на България", каза Фурнаджиев.

По-рано тази седмица БФС отложи за неопределено време конгреса, на който трябва да бъде определен следващият президент. "Надявам се, че ще има ползотворен дебат за бъдещето на българския футбол на конгреса на БФС - да има достойни кандидати и да се вземат най-добрите решения за футбола в България. Но това би било възможно, ако всички работим в тази насока заедно", заяви вицепрезидентът на организацията. Според него на конгреса трябва да се обсъди темата за въвеждане на правило за младите български футболисти, които да играят в мачовете.

Дневник