Ръководството на Висшата лига обмисля да предостави безплатно телевизионно излъчване за някои мачове, когато сезонът бъде подновен. Предложението идва от секретаря на Департамента за цифрови технологии, култура, медии и спорт Оливър Доудън, който потвърди, че темата се обсъжда.

Той заяви, че води ползотворни разговори със спортните федерации за евентуално подновяване на шампионатите през лятото. Според Доудън е важно феновете да получат достъп до съдържанието на Висшата лига, тъй като най-вероятно мачовете ще се доиграят без публика.

"Казах на хората от Висшата лига, че няма да е най-доброто послание от тяхна страна, ако едно от най-големите първенства бъде подновено без публика по стадионите и в същото време повечето хора да нямат достъп до мачовете", каза Доудън, цитиран от Би Би Си.

Правата за телевизионно излъчване на Висшата лига за територията на Великобритания се държат от Sky Sports, British Telecom и "Амазон".

Доудън коментира и напрежението около сделката за придобиване на "Нюкасъл" от страна на консорциум от Саудитска Арабия. Според британския политик въпросът опира до мнението на Висшата лига, отколкото до думата на правителството.

Дневник