Бизнесменът Христо Христов, който издържа третодивизионния "Марица" (Пловдив), обяви че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС). Това съобщи вестник "Марица".

Христов, който е сред най-големите оръжейни търговци в България, е първият изявен кандидат за президент на БФС. Конгресът за избор на нов шеф на футбола е отложен за неопределено време заради кризата с коронавируса.

В момента временно на поста е Михаил Касабов, който замени подалия оставка Борислав Михайлов. Бившият вратар оглавяваше БФС близо 15 години.

"Имам опит в ръководене на клуб. Финансово съм независим. Имам идеи как да се развива футбола ни. Защо да не се кандидатирам. Освен това отговарям на условията на г-н Домусчиев за този пост. Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта. Има голяма разлика да си добър футболист и добър управник. Хора, на които им е трудна тая материя ,нека не се занимават", коментира Христов пред "Марица".

"Марица" е третият най-голям клуб в Пловдив след "Локомотив" и "Ботев". Пред "Марица" Христов добавя, че е осигурил бюджет от 350 хиляди евро за следващия сезон.

Дневник