Д-р Свилен Арнаудов спечели конкурса за управител на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен.  В докладна записка до Общинския съвет комисията, която е провела конкурса, съобщи, че д-р Арнаудов е получил крайна оценка отличен 5,88.

Тя е формирана като средноаритметична от двата етапа на конкурса – разработване на програма за развитието на КОЦ за срок от три години и събеседване. Оценката на д-р Арнаудов за Програмата му за управление е 5,78, а от събеседването 5,98.

Комисията, която проведе конкурса за управител на КОЦ – Шумен, бе в състав: д-р Светлана Маркова – заместник-кмет по социална политика и здравеопазване на Община Шумен, Иван Кавръков – старши юрисконсулт в община Шумен, д-р Веселина Железова – представител на Регионална здравна инспекция – Шумен, д-р Янаки Янакиев и Лили Петрова – общински съветници.

Кандидатурата на д-р Арнаудов бе единствена за поста, а на заседанието си на 30 април Общинския съвет трябва да утвърди решението на комисията, провела конкурса. След това кметът ще сключи договор с д-р Арнаудов за назначаването му за управител на КОЦ -  Шумен.

До провеждането на конкурс за управител на Онкоцентъра се стигна, след като досегашния му шеф д-р Сотир Караниколов излезе в пенсия.

ШУМ.БГ