Мачовете от френското първенство за този сезон няма да се доиграят. Правителството забрани всякакви спортни събития до септември. Ограничението важи дори и за състезания пред празни трибуни, съобщава Би Би Си.

Министър-председателят Едуар Филип заяви, че спортният сезон за 2019-20 г. е приключил. Той представи планове за облекчаване на мерките в извънредното положение заради коронавируса.

Френската федерация се надяваше мачовете от сезона да се изиграят между 17 юни и 25 юли.

Изявлението на Филип отвори вратата за важни въпроси. Предстои да бъде решено дали годината в Лига 1 ще бъде обявена за нулева и няма да има шампион и изпадащи или ще се приеме класирането за крайно. При спирането на 13 март ПСЖ беше убедително начело с 12 точки преднина пред "Олимпик" (Марсилия) и 18 пред "Рен", като имаше и мач по-малко.

Новината може да засегне и обърка плановете на УЕФА за довършване на евротурнирите през август. ПСЖ е един от четвъртфиналистите в Шампионската лига.

По-рано президентът на УЕФА Александър Чеферин изпрати писмо до 55-те национални федерации, в което им даде срок до 25 май да обявят дали сезонът ще се доиграе. Белгия и Нидерландия вече обявиха, че футболните им първенства са приключили.

Дневник