Възможно е да има развитие около смяната на собствеността на "Левски" в началото на другата седмица. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев. По неговите думи той работи по въпроса, но не дава повече разяснения.

Мажоритарен собственик на "Левски" е приближеният до Васил Божков Георги Попов, който има 86.6% от акциите на клуба. Други 10% са във фенската организация "Тръст Синя България", а останалите при дребни акционери.

Попов и Божков са в Обединените арабски емирства от началото на годината. България изисква екстрадицията на двамата, като към Васил Божков има повдигнати 11 обвинения от прокуратурата, сред които за ръководене на организирана престъпна група, принуда, убийства и изнасилвания.

Смяна на собствеността може да осъществи единствено при прехвърляне на акциите.

В момента клубът се издържа от дарения на фенове, след като хазартните фирми, свързани с Божков, се оттеглиха и нямат възможност да осигуряват пари на клуба.

На въпрос на "Меридиан мач" дали бюджетът на "Левски" ще бъде намален три пъти Колев отговаря: "Аз самият не знам какъв ще бъде бюджетът през новия сезон".

Дневник