Волейболната федерация отмени правилото, което ограничаваше трансферите на състезатели до 21 години в чужбина.

Спорното решение беше взето по време на управлението на Данчо Лазаров. През лятото на 2019 г. федерацията обяви, че в желанието си да развива спорта, "спира за срок от три години издаването на международни трансферни сертификати за всички състезатели до навършването им на 21 г., включително и на тези, които попадат под особено наблюдение от страна на БФВ".

"Това беше една от точките в предизборната кампания на екипа ми. Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които искат да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във възможно най-добри отбори", каза председателят на федерацията Любомир Ганев след видеозаседание на управителния съвет.

Той обяви, че България вече е кандидат за домакинство на световното първенство за младежи през 2021 г. Ганев е сигурен в успеха на кандидатурата, като пари от държавата не се предвиждат за организирането на форума.

"Затова се обръщам с апел към всички, които обичат младите - сега е моментът да се помогне. Тепърва предстоят разговори с партньорите ни, а очакваме да се присъединят и нови. Вече сме в контакт със световната централа (FIVB), за да знаем каква помощ може да очакваме оттам. Нашата цел обаче е основно родни партньори да ни помогнат да направим реалност един великолепен проект, благодарение на който за България ще се говори по целия свят", каза Ганев.

В допълнение федерацията сформира временна комисия по маркетинг, която да работи отделно от настоящата по маркетинг, обществени поръчки и финанси. Неин председател ще бъде Давид Давидов, като задачата й е да отговаря за намирането на партньори на федерацията по всички направления, допълни Ганев.

Давидов е управляващ партньор в "Гаритидж парк". Наскоро компанията подписа договор с федерацията и ще влага по 120 хил. лева годишно до 2025 г.

Дневник