Световният шампион в бокса Антъни Джошуа ще участва в мач без публика само в краен случай. Това заяви мениджърът на британеца Еди Хърн, който се надява следващата битка на 30-годишния състезател да бъде пред пълни трибуни във Великобритания.

Джошуа трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Мачът трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на "Тотнъм", но беше отложен поне с месец заради пандемията.

"Искам да използваме всяка възможност да проведем мач на Антъни Джошуа пред публика. Очевидно трябва да кажем, че той ще се боксира само веднъж тази година. Ако се получи така, готови сме да се бие през септември или октомври. Не искам да се отлага повече във времето, защото той не се боксирал от близо година", каза Хърн пред iFL TV.

Британската федерация по бокс изрази надежда, че професионалният спорт ще може да се завърне през юли пред празни трибуни. Всяко галавечер ще бъде ограничена до провеждането на най-много пет мача и при стриктно спазване на мерките.

"Желанието ми е Антъни Джошуа да се бие пред публика във Великобритания. Следващото ми желание е той да се бие в друга държава и отново с публика. И само в краен случай да го видим в мач пред закрити врата", допълни Хърн.

В началото на април той заяви, че срещата с Пулев може да остане на заден план и сегашното положение да отвори вратите за сблъсък между Джошуа и сънародника му Тайсън Фюри, който държи титлата на Световния боксов съвет (WBC).

Според ESPN вече са започнали преговори за обединителен мач на титлите, в който да бъде определен абсолютният световен шампион в бокса.

Дневник