Клубовете от Висшата лига остават твърдо решени да доиграят оставащите мачове от сезона. На видеосреща между акционерите на отборите са били обсъдени варианти за доиграване на първенството, но не са взети конкретни решения.

В изявление на ръководството на Висшата лига се казва, че приоритет остава здравето и безопасността на играчите, треньорите, мениджърите, служителите на клубовете, привържениците и широката общественост.

Според някои британски медии двадесетте клуба гледат към идеята да подновят тренировки на 18 май, а мачовете да започнат на 12 юни, ако правителството даде зелена светлина.

Мачовете се очаква да се играят на стадиони, които се намират извън натоварените централни зони на градовете. Някои от обсъдените съоръжения, които може да приемат оставащите мачове, са тези на "Арсенал", "Манчестър сити" и "Уест хем".

Тази информация не е потвърдена от ръководството на Висшата лига, като предстои нова среща на 8 май.

Наскоро "Таймс" писа, че някои клубове не одобряват плана "Рестарт". В основата на това са притеснения за безопасността на футболистите, както и евентуалната невъзможност на отборите да домакинстват на своите стадиони.

Дневник