Може ли световен шампион във Формула 1, при това шесткратен, да научава по нещо ново всяка година и да усъвършенства стила си. Да, поне според Люис Хамилтън. Британецът, който се надява да изравни 7-те титли на Михаел Шумахер и да подобри рекорда му по победи (91), смята че променя стила си всяка година, за да става все по-добър.

"Винаги можеш да се подобряваш, колкото и странно да изглежда на някои. Ние не спечелихме всяко състезание през миналия сезон, така че това ни дава стимул да се развиваме, да гледаме към можем да се подобрим", каза пилотът на "Мерцедес" пред "Скай спортс".

Хамилтън доминира в последните сезони, като спечели по убедителен начин титлата. 35-годишният британец дори вярва, че всяка година показва по нещо ново.

"Променям стила си с всяка година, правя го дори в течение на сезона. Мога да дам пример с начина, по който се справям с гумите. Те бяха еднакви през 2018 и 2019 г., но в първия сезон имах големи проблеми с тях. Ключът е да си адаптивен, всяка година имаш нова кола и това е част от играта", каза още шампионът.

Договорът на Хамилтън с "Мерцедес" изтича в края на 2020 г., но засега той не бърза да подписва нов. По думите на британеца парите не са най-големият проблем при преговорите с шефа на отбора Тото Волф.

"Все още не сме разговаряли по тази тема, но аз не бързам, не пришпорвам Тото. Знаем какви са целите ни. Парите не са проблем. Аз съм в края на моята кариера, вероятно започвам моя финален период в спорта. Парите разбира са се важен фактор, но по-важни за мен са резултатите".

Дневник