Обединение „Кристална вода“, в което влизат българската фирма „Обонато билд“ ЕООД и унгарската "Пуреко" ООД /Pureco/, е класирано на първо място в обявената процедура за строеж на пречиствателната станция за питейна вода в Шумен. Това показва протоколът на комисията по избор на изпълнител, качен на сайта на възложителя "ВиК-Шумен" ЕООД.

Предложената от участника цена е 20,999 млн. лв. без ДДС. Прогнозната стойност на поръчката бе 21,148 млн. лв.

Изпълнителят е получил комплексна оценка от максималните 100 точки. Изборът бе по два критерия - "Техническо предложение" /разход на електроенергия за технологични нужди/ с тежест 60% и "Цена" с тежест 40%.

В процедурата участваха още четири строителни сдружения участваха: "Геострой" АД, ДЗЗД "Хидро - Вод - Строй" /"Хидрострой" АД и "ВДХ" АД/, ДЗЗД "ПС - Аква Шумен" /"Пътстрой-Варна" ЕООД и "Аква Конструкшън" ЕООД/, Консорциум "Питейни води гр. Шумен" /"Строително-предприемачески холдинг" ЕООД и "СП Холдинг" ЕООД/.

И четирите са отстранени при разглеждане на техническите им предложения. Комисията е констатирала, че по този критерий фирмите не отговарят на условията, поставени в заданието.

ШУМ.БГ