Футболните клубове в Италия бяха предупредени да не започват групови тренировки въпреки индикациите за разхлабване на противоепидемичните мерки за борба с коронавируса. От 4 май в страната е разрешено практикуването на индивидуални спортове и тренировките.

В неделя (3 май) няколко тима от Серия А обявиха, че ще подновят тренировки на базите си. Спортният министър Винченцо Спадафора опроверга това.

"Чувам и виждам някои странни неща в последните дни, но мога да уверя всички, че разрешение за групови тренировки няма. До 18 май клубовете нямат право да организират групови тренировки, позволено е да има индивидуални занимания", написа Спадафора във "Фейсбук".

"Усилията на държавата са съсредоточени около отварянето на фитнес зали, танцови школи и плувни басейни, при това възможно най-скоро."

"Интер" беше един от първите клубове, които обявиха, че отварят своята база за индивидуални занимания. Направен е график за играчите, като ще се спазва дистанция между тях. Освен това няма да се използва съблекалнята, за да се намали възможността за контакт между хората.

Плановете на Серия А са първенството да бъде възобновено между 27 май и 2 юни.

Дневник